måndag 24 maj 2010

Oknörundan

Kl.05.00 bar det av mot Blomstermåla för Ronny och Martin. Det var dags att köra Oknörundan. Med sig hade de Lasse och Niklas som skulle stå för servicen under dagen.

De första två sträckorna gick lite halvknackigt. Ronny fick inget rejält flyt i kurvorna och det gick lite yvigt på vägen.

På servicen byttes bakdäcken och på SS 3 märktes rejäl skillnad på bilen. Ett helt annat grepp och bakänden fladdrade inte runt lika mycket. På SS 3 kördes det tre kilometer asfalt. Detta gick fint och det blev en riktigt bra tid. Kändes väldigt bra inför den sista sträckan. SS 4 var densamma som SS 2 och nu skulle det inte gå lika yvigt. Det flöt riktigt fint de första kilometerna men i en skarp högersväng tog resan slut. Ronny kom in i kurvan på tok för fort och lyckades inte hålla bilen i spåren. Detta resulterade i en färd upp på ett stengärde i yttern. Länkarmen kröktes så pass att det inte gick att köra vidare så Ronny och Martin fick avsluta tävlingen som åskådare.

I söndags började Ronny plocka ner bilen för att kolla hur mycket skada färden på stengärdet hade orsakat. Bilder på detta kommer att komma upp inom det närmaste.

Tusen tack till Lasse och Niklas för hjälpen med servicen och matlagningen.



Den 5 juni är det tänkt att Martin ska ut och sladda i Karlskronapokalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar