tisdag 30 juni 2009

Martin "Punkteringen" Olsson

Klockan ringde på lördagsmorgonen och det var dags för rally igen! Denna gången skulle vi till Växjö och slåss mot sverige eliten i volvo original.

Efter avklarad besiktning i Växjö bar det av till Ingelstad för att köra dagens 5 SS.

Första sträckan gick som vanligt knackigt i början. Vi lyckades pricka en stor sten som låg i spåret, det orsakade en rejäl punktering på höger framhjul. Vi fick stanna inne på sträckan o skifta hjulet. Tappade ca 4 minuter där.

SS 2 och 3 fixades med måttligt tempo ville inte chansa o fördärva bilen.

SS4 var 2,2 mil lång. När vi kom till starten blev det ett uppehåll på ca 20 min. Med hjälp av lite låg humor och sjuka hjärnor lyckades vi hålla humöret uppe trorts hettan. Sträckan i sig var fruktansvärt rolig kunde gärna varit ett par mil längre. Det flöt riktigt fint och vi fick till vägbytena riktigt bra.

SS5 var minst lika rolig. Det gick bra enda tills vi åter igen träffade en sten som låg mitt i spåret precis efter en vinkel. Även denna gången fick vi punkteringe på höger framhjul. Vi beslöt oss trotts detta att fullfölja sträckan i ett lite lugnare tempo och bytte hjulet efter att vi gått i mål på sträckan.
Grabbarna från Alingsås som startade efter oss fick sig ett gott skratt när de såg att vi fått vår andra punktering för dagen. På samma hjul dessutom! Men det hör ju sporten till.


Vi tackar Wäxjö MS och alla funktionärer som gav oss en trevlig dag!

Vi har inte planerat nästa tävling än, men ni kan vara säkra på att vi kommer att finnas i skogen framöver också.

1 kommentar:

  1. Tjenare! Riktig otur ni hade i lördags med alla punkteringar! Slog oss först efter vi hade passerat er efter ss5 att ni kanske hade velat lånat ett däck utav oss tillbaka till Ingelstad? Ska komma ihåg att fråga nästa gång ;-) Ha det bra!

    ///Grabbarna från Kullings

    SvaraRadera